Inloggen cliëntportaal Inloggen Minddistrict
> Algemeen > Digipoli

Digipoli

Bij Digipoli vinden behandelingen geheel digitaal plaats. Wij richten ons op jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen, met voornamelijk (enkelvoudige) angst- en/of stemmingsklachten die graag online behandeling zouden willen.

Vormen van behandeling
Behandelingen die online geboden kunnen worden zijn cognitieve gedragstherapie (CGT), traumabehandeling (waaronder EMDR) en steunend/structurerende behandelingen waarbij ook onderdelen van oplossingsgerichte en positieve psychologie worden ingezet. Modules van Minddistrict (E-health) kunnen onderdeel van de behandeling zijn. Afhankelijk van de klachten en de hulpvraag zal samen met u/jij als patiënt een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Ook wanneer er sprake is van ADHD of autisme kan coaching, begeleiding en behandeling bij Digipoli plaatsvinden.

Klachten en hulpvragen die passend zijn binnen Digipoli zijn diverse soorten angststoornissen (zoals specifieke fobieën, paniekstoornis met of zonder agorafobie en gegeneraliseerde-angststoornis (overmatig piekeren)), stemmingsstoornissen, obsessief-compulsieve stoornis (dwang), PTSS (trauma) en behandelvragen bij ADHD/ASS.

Belangrijk om te weten is dat veel vormen van diagnostiek helaas niet online kunnen plaatsvinden. Een onderzoek naar wat er aan de hand is (bijvoorbeeld ADHD, autisme of persoonlijkheidsproblematiek) kan dan ook niet bij Digipoli. Het instellen van medicatie kan ook niet online. Mocht gedurende de behandeling blijken dat medicatie wel gewenst is, kan het nodig zijn dat u toch naar één van onze locaties komt. Dat is ook een van de redenen waarom wij ons in eerste instantie richten op cliënten uit onze regio’s.

Digitaal
Omdat het hele traject digitaal plaatsvindt, is het belangrijk dat u digitaal vaardig bent en de beschikking heeft over een goede computer met webcam (geen telefoon en liever geen tablet), een goede WIFI-verbinding en een rustige ruimte waarin u niet gestoord wordt. Voor EMDR kan het ook aanbevolen zijn een groot scherm tot uw beschikking te hebben met eventueel een koptelefoon. Wij maken gebruik van Microsoft Teams voor beeldbellen. Het is handig als u daar al wat ervaring mee heeft, maar ook geen probleem als dat nog niet zo is.

Bij uw aanmelding kunt u aangeven of u een volledig digitale behandeling zou willen. Ons aanmeldteam screent vervolgens of de hulpvraag passend is voor Digipoli. Staat uw klacht of vraag hierboven niet genoemd? Aarzel in dat geval dan niet om contact met ons op te nemen voor de mogelijkheden. Ons aanmeldteam is iedere werkdag bereikbaar van 10:30 - 12:30 uur via 0527 - 224 501. 

Het team van Digipoli - van links naar rechts - bestaat uit:
- Vivian Kemper, psycholoog
- Eline Jansen, GZ-psycholoog (coördinator)
- Esmée Top, orthopedagoog
- Corien van Beijnum, GZ-psycholoog 
- Joyce de Man, basispsycholoog
- Solita Bark, secretaress
e

 

© copyright Therapeutisch Centrum GGZ 2024 | Disclaimer | Privacyreglement