Inloggen cliëntportaal Inloggen Minddistrict
> Algemeen > Groepsbehandeling > Exposure groep

Exposure groep

Heb jij last van angsten en ben je geneigd deze gevoelens uit de weg te gaan? Wil jij je angsten verminderen? Doe dan mee met de exposuregroep van Therapeutisch Centrum GGZ!

Doel van de training
Angsten bestaan bij iedereen en bestaan in verschillende vormen en maten. Zo kan je bijvoorbeeld last hebben van angst voor prikken, de angst om in paniek te raken of angst in sociale situaties. Wanneer deze angst(en) jouw dagelijks leven negatief beïnvloedt dan is deze groep wellicht geschikt.

Methode
Wanneer je last hebt van angsten ben je vaak geneigd om bepaalde dingen die je spannend vindt niet meer te doen. Je gaat dan bepaalde situaties uit de weg om te voorkomen dat je bang wordt. Mogelijk heb je al ervaren dat de angst hierdoor niet weggaat of misschien zelfs wel sterker wordt. In deze groep ga je concreet oefenen met het aangaan van je angsten. Dit noemen we ‘exposure’. De behandelaren bieden je handvatten om met de angst om te leren gaan.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen de 10 en 15 jaar die angstklachten ervaren.

Praktische informatie
De training bestaat uit tien bijeenkomsten. Voorafgaand aan deze bijeenkomsten vinden er twee indicatiegesprekken plaats en daarnaast worden er drie oudersessies gepland. De training wordt gegeven door ervaren behandelaren. Het is van belang dat je bent aangemeld bij Therapeutisch Centrum GGZ om deel te kunnen nemen aan deze training. Het is heel begrijpelijk als je deelname aan deze groep spannend vindt en twijfelt of je het wel durft. Bespreek je vragen en/of zorgen met je huidige behandelaar of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met één van de behandelaren van de groep.

Ervaringen van deelnemers
“De exposure groep heeft mij geholpen om minder bang voor mijn angsten te worden, doordat ik ze niet kon ontwijken".

“Ik vind het fijn dat je het in een groep doet. Doordat we onze angsten in de ogen kijken, leer ik dat mijn angst niet altijd klopt".
 

Informatie over aanmelden

© copyright Therapeutisch Centrum GGZ 2024 | Disclaimer | Privacyreglement