Inloggen Minddistrict
> Nieuws > Geslaagd Open Huis Dronten

Geslaagd Open Huis Dronten

Persbericht

Open Huis geeft goed beeld van Therapeutisch Centrum GGZ in Dronten

EMDR, psycho-educatie, IPG, PMT: het zijn termen die je niet alle dagen hoort. Maar wel als je werkzaam bent in de GGZ. Om uitleg te geven over deze vormen van jeugdzorg, hield Therapeutisch Centrum GGZ in Dronten op dinsdag 19 november een Open Huis.

Therapeutisch Centrum GGZ levert met name specialistische GGZ, op de locaties Emmeloord (hoofdlocatie), Lelystad, Dronten, Genemuiden en Barneveld. Vanaf 1 december wordt daar Kampen aan toegevoegd, waar Villa Poortenaar aan de Buitensingel gereed wordt gemaakt om jeugdzorg te kunnen aanbieden. In Dronten is Therapeutisch Centrum GGZ gevestigd in het Aeres Bedrijvencentrum, Drieslag 30.

Therapeutisch Centrum GGZ is gespecialiseerd in psycho-educatie (het geven van informatie aan cliënten en/of familie over hoe zij kunnen omgaan met een psychische beperking), diagnostiek en behandeling gericht op ontwikkelingsstoornissen (ADHD, ASS) en stemmingsstoornissen (angst en depressie, trauma). De behandeling kan in verschillende vormen van therapie worden aangeboden, afhankelijk van de vraag en behoefte van de cliënt. De behandelaren betrekken ook de omgeving (gezin, familie, vrienden, buren, etc.) bij het behandelproces.

De termen lokaal, betrouwbaar, laagdrempelig en betrokken staan centraal bij Therapeutisch Centrum GGZ. De patiënt staat in het middelpunt en bij de hulp die nodig is wordt altijd gezocht naar een goede samenwerking tussen de lokale partijen, verwijzers en de gemeente. Om in aanmerking te komen voor hulp is contact zoeken met het aanmeldteam, dat dagelijks bereikbaar is, voldoende.

Vernieuwd kennismaken met samenwerkingspartners, dat was het doel van het Open Huis in Dronten. En dat is zeker gelukt. De bezoekers waren enthousiast en het team is blij dat Therapeutisch Centrum GGZ weer duidelijk in beeld is.

© copyright Therapeutisch Centrum GGZ 2021 | Disclaimer | Privacyreglement