Inloggen cliëntportaal Inloggen Minddistrict
> Algemeen > Groepsbehandeling > Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Inhoud
Heb je regelmatig last van ongewenste gevoelens en gedachten? Weet je onvoldoende wie je bent en waar je naar toe wilt? Ervaar je hier weinig grip op? Deze groep helpt je hier verder in op weg. Je leert onder andere eigen waarden en behoeften te ontdekken, vaardigheden die je helpen om doelgericht te handelen en om te gaan met uitdagende situaties. Je doet tevens ervaringen op waarmee je zelfvertrouwen kan worden opgebouwd. Er wordt gebruik gemaakt van psycho-educatie, mindfullness, experiëntiële oefeningen en metaforen.

Indicaties:
-
Geïnteresseerd en bereid zijn om anders te kijken naar klachten, het willen onderzoeken wat belangrijk voor je is en een stappenplan daarnaar toe te maken
- In een groep kunnen functioneren
- ACT is diagnose overstijgend en transdiagnostisch. Wel is het van belang dat de cliënt de eerste keus behandeling volgens de richtlijnen heeft doorlopen.
- CGT behandeling mag al doorlopen zijn, maar heeft onvoldoende geholpen voor (volledige) klachtenvermindering

Contra-indicaties:
- Acute, ernstige psychiatrische problematiek waarbij crisisinterventie gewenst is.
- IQ lager dan 85
- Tegelijkertijd een CGT traject of andere (groeps)-behandeling.


Planning

We bieden twee vormen van de ACT groepsbehandelingen aan:

1. Een online ACT groepsbehandeling voor volwassenen (21+ jaar). Er vinden vier online bijeenkomsten plaats eens per 2 weken, met een terugkombijeenkomst vier weken later. De bijeenkomsten worden gecombineerd met de e-health module 'Voluit Leven' waar de deelnemers zelfstandig aan werken in de weken dat er geen bijeenkomst is.  

2. De 'ACT your way' groepsbehandeling voor jongvolwassenen (15 tot 21 jaar). Er vinden 12 wekelijkse sessies plaats van 1,5 uur. Tevens wordt er een terugkomsessie gepland.

 

Informatie over aanmelden

 

© copyright Therapeutisch Centrum GGZ 2024 | Disclaimer | Privacyreglement