Inloggen Minddistrict
> Nieuws > Opening nieuw pand

Opening nieuw pand

Afgelopen donderdag hield Therapeutisch Centrum GGZ een Open Huis om officieel het nieuwe pand, gebouw Flevostate, in gebruik te nemen. Wethouder Hennie Bogaards mocht de vlag hijsen en twee medewerkers van het centrum fietsten daarna als eerste naar binnen.

Bijzondere opening

Donderdagmiddag om 15:00 uur begon het Open Huis met een bijzondere opening. Bestuurder Pim Durieux heette alle aanwezigen welkom en gaf daarna het woord aan Marjan Bakker, lid van de Raad van Toezicht maar bovenal ook oprichtster van de GGZ-instelling. Zij vertelde over haar start in 1982: die was klein, op een zolderkamer, en spannend, want spel- en muziektherapie was toen nog niet ingeburgerd in de GGZ. Bakker sprak met veel passie over haar werk. Ondanks dat ze nu geen deel meer uit maakt van het personeelsbestand, is zij nog steeds betrokken bij de hulp die vanuit dit centrum geboden wordt. Ook vertelde ze over haar droom, jaren terug: groter groeien en wellicht zelfs huisvesten in gebouw Flevostate. En zo gebeurde. Want sinds juli van dit jaar is Therapeutisch Centrum GGZ gevestigd in gebouw Flevostate, Nagelerweg 5 in Emmeloord.

Waterschapshuis

Therapeutisch Centrum GGZ deelt het pand met bedrijven Ovas en BetonWerkenNederland. Wethouder Hennie Bogaards van de Gemeente Noordoostpolder kwam vroeger vaak in gebouw Flevostate, dat als het voormalige Waterschapshuis in de wijde omtrek bekend staat. Na haar felicitaties met deze stap, hees zij de bedrijfsvlag en verklaarde het pand daarmee voor geopend.

Fietsen voor verbinding

Therapeutisch Centrum GGZ biedt ambulante zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen op vijf verschillende locaties. Om symbolisch zowel het team van Kind & Jeugd en Volwassenzorg én de verschillende locaties met elkaar te verbinden, hebben twee medewerkers diezelfde dag op de racefiets een tour van ruim 200 kilometer gemaakt langs alle locaties. Rond kwart voor 6 in de ochtend vertrokken zij vanuit Emmeloord naar Lelystad, daarna Barneveld, naar Dronten, vanuit daar naar Genemuiden en als laatste weer terug naar Emmeloord.

Enigszins besmeurd met modder, fietsten ze samen naar binnen als startsein van de bezichtiging(en) die plaats konden vinden.

                                 

 

 

 

 

Bezichtiging

Onder het genot van een hapje en een drankje konden de aanwezigen het pand bezichtigen. In de verschillende behandelkamers was er informatie beschikbaar over de diverse werkzaamheden waar Therapeutisch Centrum GGZ zich mee bezighoudt. Onder andere van Psychoflex, een tweede tak van Therapeutisch Centrum waar men terecht kan voor onverzekerde zorg (o.a. levensfaseproblematiek, burn-out en partnerrelatietherapie). Maar er werd ook uitleg gegeven over bijvoorbeeld PMT (psychomotorische therapie), creatieve therapie en EMDR, dat ingezet kan worden bij trauma’s. Ook de Ondernemingsraad was aanwezig, en was er informatie over het volgen van diverse stages bij het centrum.

Het Open Huis gaf de bezoeker een totaal plaatje van Therapeutisch Centrum GGZ dat al jarenlang bestaat en nog elke dag met passie omziet naar de mensen die hulp nodig hebben, waarbij verbinding tussen mensen centraal staat.

© copyright Therapeutisch Centrum GGZ 2019 | Disclaimer | Privacyreglement