Inloggen cliëntportaal Inloggen Minddistrict
> Over ons > Geschiedenis

Geschiedenis

In 1982 startte Marjan Olsen in de Noordoostpolder haar werkzaamheden als orthopedagogisch spel- en muziektherapeute. Kinderen met leerproblemen werden door middel van “hulp op maat” geholpen. Zij deed dat toen naast haar functie bij een schoolbegeleidingsdienst. In de jaren die volgden werd het accent van de geboden hulp verschoven naar meer sociaal-emotionele problematiek. In 1994 vestigde Marjan Olsen zich fulltime met haar eigen praktijk welke vier jaar later uitgroeide tot het Therapeutisch Centrum Emmeloord (TCE). Het hulpaanbod was inmiddels niet alleen meer gericht op kinderen maar ook op jongeren en volwassenen, en meerdere medewerkers werden actief binnen het centrum. 

In 2006 werd een eerste vestiging in Lelystad betrokken, die later werd omgeruild voor een grotere, moderne locatie. Later werden ook Dronten (2011), Barneveld (2015), Genemuiden en Kampen (2019) toegevoegd. 

In september 2010 is de maatschap Therapeutisch Centrum Flevoland overgegaan in de stichting. De maten (Marjan Olsen en Lucas van Asperen) zijn hierbij teruggetreden als eindverantwoordelijken van het centrum. Stichting Therapeutisch Centrum Flevoland is gestructureerd zoals in deze tijd vereist in de zorgsector, en beschikt daartoe over een Raad van Bestuur voor de dagelijkse leiding en een Raad van Toezicht voor het toezicht op de gang van zaken. Vanaf 1 april 2015 is de handelsnaam Therapeutisch Centrum GGZ. Deze wijziging komt voort uit de transitie van de jeugdzorg. Daar waar voorheen contracten met zorgverzekeraars afgesloten werden, gebeurt dit nu voor de jeugdzorg met gemeenten.

Vanaf april 2016 is Pim Durieux bestuurder van Therapeutisch Centrum GGZ. Per 1 april 2019 is het bestuur uitgebreid, namelijk met Dianne Burger als financieel bestuurder. Vanaf half maart 2020 wordt er een tweede locatie in Kampen betrokken. Het team, dat overkomt van Pro Juventus, gaat door met behandelen van volwassenen in Kampen. Ondanks de coronacrisis weten we ons als Therapeutisch Centrum GGZ goed staande te houden. 

Per 31 maart 2022 treedt Dianne af als bestuurder. Het dagelijks bestuur is daarmee in handen van Pim Durieux als onderdeel van het managementteam dat verder bestaat uit Hans van der Meiden, hoofd behandelzaken en Wim van den Berg, manager finance en control.

© copyright Therapeutisch Centrum GGZ 2024 | Disclaimer | Privacyreglement