Inloggen Minddistrict

Corona

Vanwege het coronavirus volgen wij steeds de laatste richtlijnen van het RIVM en GGZ Nederland. We hebben dit vertaald in de volgende richtlijnen:

Sommige afspraken vinden plaats op één van onze locaties, andere afspraken zijn digitaal. Wij vragen u, om dit samen met uw (regie)behandelaar te overleggen tijdens de volgende afspraak. Dit besluit vindt plaats op basis van de gezondheid van u en uw behandelaar en de vraag of uw behandeling ook effectief is via beeldbellen, of op locatie effectiever is. Bijvoorbeeld een individuele behandeling met cognitieve gedragstherapie bij een 25 jarige man is vaak even effectief via beeldbellen, als op onze locatie. Dezelfde behandeling bij een 9 jarige jongen is vaak effectiever op locatie.

Om uw behandeling veilig te laten verlopen, willen we u vragen om de volgende maatregelen en richtlijnen in acht te nemen:

- In de publieke binnenruimtes geldt een dringend advies tot het dragen van een mondkapje. Het gaat dan om de hal van een locatie, de gangen en de wachtkamer. Dit advies geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. In niet-openbare ruimtes, zoals de behandelkamer, hoeft er geen mondkapje gedragen te worden (maar mag uiteraard wel).

- Wanneer u of iemand van uw gezinsleden hoest, niest of koorts heeft, neem dan contact met ons op. De afspraak wordt dan (waar mogelijk) omgezet naar een beeldbel- of een telefonische afspraak. Er wordt dan geen no show tarief berekend.

- Wilt u thuis naar de WC gaan?
Alleen in uitzonderingen kan de WC gebruikt worden - na overleg met de receptie of uw behandelaar. Dit geldt ook voor het gebruik van de lift.

- Graag precies op tijd op de afspraak komen en wacht desnoods even in de auto of buiten, zodat u niet of zo kort mogelijk gebruik hoeft te maken van de wachtruimte. Er kan u helaas geen drinken worden aangeboden in de wachtkamer, neemt u eventueel zelf iets mee.

- Kom alleen op de afspraak of zo nodig met maximaal één naastbetrokkene (bijvoorbeeld bij jonge kinderen).

- Ontsmet voor het betreden van het gebouw de handen op de daarvoor ingerichte plaats.

- Schud geen handen en houd 1,5 meter afstand.

- Volg in de kamer de instructies van de behandelaar.

- Ontsmet bij het verlaten van het gebouw uw handen op de daarvoor ingerichte plaats.

Bij vragen of twijfels kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen via 0527-224501.

Therapeutisch Centrum GGZ Hulplijn
voor ondersteuning en advies

Door de coronamaatregelen is er veel veranderd. Wanneer u te kampen heeft met psychische klachten kan dit extra lastig zijn. Misschien zit u met de vraag hoe u en/of uw gezin de komende weken goed doorkomt. We helpen u daarmee graag op weg. Daarom hebben we een speciale Therapeutisch Centrum GGZ Hulplijn voor praktische adviezen.

Bent u bij Therapeutisch Centrum GGZ in behandeling?
U kunt altijd contact opnemen met uw behandelaar voor aanvullende adviezen. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met het team van de Therapeutisch Centrum GGZ Hulplijn voor praktische tips. Dit team biedt adviezen voor dagritme, structuur, daginvulling of gewoon een luisterend oor.

Staat u op de wachtlijst van Therapeutisch Centrum GGZ?
In deze stressvolle periode is het extra lastig om op hulp voor uzelf te moeten wachten. Mocht u vragen hebben en graag praktische tips willen hoe u met deze situatie om kan gaan, dan staat het team van de Therapeutisch Centrum GGZ Hulplijn ook voor u klaar.

Bereikbaarheid Hulplijn
Voor ondersteuning en advies is het team van de Therapeutisch Centrum GGZ Hulplijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10:30 tot 12.30 uur via 0527 - 224 501. 

Praktische tips omtrent omgaan met corona en uw thuissituatie vindt u in onderstaande links:
https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Tien-tips-in-het-omgaan-met-de-nieuwe-thuissituatie
https://www.kenniscentrum-kjp.nl/nieuws/praten-kinderen-coronavirus/

Voor mensen met autisme, ouders/begeleiders van mensen met autisme en hulpverleners - over hoe te informeren/begeleiden rondom corona.
Wilma van Galen (coördinator autismenetwerk Zuid-Holland Noord en Midden) bundelt alle informatie op de website van het netwerk in ZHN.

Twee aanraders:
Peter Vermeulen – Autisme en het coronavirus: 20 tips
NVA – Zo stel je je kind met autisme gerust over het coronavirus

© copyright Therapeutisch Centrum GGZ 2021 | Disclaimer | Privacyreglement