Inloggen cliëntportaal Inloggen Minddistrict
> Praktische informatie > Preventieve GGZ

Preventieve GGZ

Preventieve GGZ is gericht op de huidige situatie met de professionals die er al zijn, om hen verder te helpen. Dit is sterk vraaggestuurd en flexibel van aard. 

Er is een afdeling preventie, omdat er regelmatig vragen zijn vanuit het werkveld van GGD verpleegkundigen, jeugdartsen, scholen, zorgboerderijen en zorgorganisaties. Deze vragen gaan over advies, consultatie van een GGZ professional of kennisdeling. We delen graag onze GGZ kennis, zodat gezinnen en cliënten in de huidige situatie met extra kennis verder kunnen.  Daarnaast is er ook een groep cliënten voor de lichte hulp, waarbij er geen sprake is van een DSM diagnose en de verwachting is dat men met een korte interventie weer verder kan. Vanuit de gemeenten wordt dit ondersteund en is er de verwachting dat er bij een eerder consult vanuit de GGZ, zwaardere zorg voorkomen kan worden. De sociale wijkteams kunnen dan kort gebruiken maken van deze kennis en gaan vervolgens zelf verder.

Een aantal voorbeelden:

- Een GGD verpleegdkundige vraagt om ouderondersteuning bij een gepest kind, waarbij op school al pestinterventies zijn ingezet, maar het kind toch niet lekker in zijn vel zit.

- TCGGZ wordt gebeld, omdat het met een oud-cliënt even minder gaat en ze graag een consult willen.

- Een gezin wil voorlichting over de depressie van moeder, want alle gezinsleden hebben daar de gevolgen van te dragen.

- Een welzijnsorganisatie wil graag voorlichting bij de KOPP groep over psychiatrische beelden.

Vanuit de hulpvraag van de cliënt wordt een zo passend en effectief mogelijk behandeltraject voorgesteld. Daarbij vinden we overleg met relevante betrokkenen en werken met het netwerk van de cliënt belangrijk.

Aanmelden
Wilt u meer informatie over Preventieve GGZ? Neem dan contact op met ons aanmeldteam via 0527 - 224 501. Zij zijn iedere werkdag bereikbaar van 10:30 - 12:30 uur. 

© copyright Therapeutisch Centrum GGZ 2022 | Disclaimer | Privacyreglement