Inloggen cliëntportaal Inloggen Minddistrict
> Praktische informatie > Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon Kind en Jeugd​

Binnen Therapeutisch Centrum GGZ is een onafhankelijke vertrouwenspersoon voor jongeren en ouders/verzorgers en pleegouders beschikbaar. De vertrouwenspersoon is in dienst van Jeugdstem.

Over Jeugdstem
Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij hen terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen met vragen of klachten naar een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. Ook helpt de vertrouwenspersoon met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente. 

Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Therapeutisch Centrum GGZ.

Een Jeugdstem vertrouwenspersoon:                                       

  • geeft informatie en advies aan jongeren, ouders en verzorgers en legt uit hoe de jeugdzorg werkt;
  • ondersteunt cliënten bij klachten over de jeugdzorg;
  • geeft informatie over rechten en rechtspositie in de jeugdzorg;
  • draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van de jeugdzorg;


Zo bereik je Jeugdstem

  • Bel gratis naar 088 – 555 1000
  • Chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.
     ​​​

Vertrouwenspersoon werknemers TC GGZ

Als werknemer van TC GGZ kan je tegen zaken aanlopen die je niet intern met een collega kunt bespreken. Bijvoorbeeld als het gaat om problemen op het gebied van discriminatie, intimidatie (pesten), seksuele intimidatie, agressie en geweld. Het is belangrijk om hierover te praten met iemand. Dat kan door contact op te nemen met Harry Bolks. Naast coach en loopbaanbegeleider is hij vertrouwenspersoon voor diverse organisaties, waaronder TC GGZ. Harry Bolks is bereikbaar via 06-39880723 of harrybolks@perspectief.eu

© copyright Therapeutisch Centrum GGZ 2024 | Disclaimer | Privacyreglement