Inloggen cliëntportaal Inloggen Minddistrict
> Praktische informatie > Wachttijden

Wachttijden

Wanneer u zich heeft aangemeld bij Therapeutisch Centrum GGZ kan er sprake zijn van een wachttijd. Deze tijd kan verschillen:
· Basis GGZ (GB-GGZ) <> Specialistische GGZ (S-GGZ)
· Kind en Jeugd <> Volwassenzorg
· Per locatie

Wij doen er alles aan om de wachttijden tot het minimum te beperken en u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Onderstaande is een indicatie. Soms kan de wachttijd door omstandigheden langer of juist korter zijn dan hieronder aangegeven. Het gaat in alle gevallen om actuele wachttijden, gebaseerd op onze planning, die minimaal één keer per maand worden bijgewerkt.  

Kind & Jeugd
Locatie Intake Behandeling na intake
Emmeloord 25 weken 3 weken
Lelystad** 29 weken 2 weken
Dronten* 22 weken 3 weken
Kampen* 22 weken 3 weken
Genemuiden* 22 weken 2 weken
Barneveld 8-10 weken 3 weken 


*Let op: voor locaties Dronten, Kampen en Genemuiden geldt dat de intakegesprekken gepland worden op één van de locaties waar als eerste plek is. Wanneer u expliciet de voorkeur heeft voor het plannen van de intake in uw eigen woonplaats, dan kan het zijn dat de wachttijd iets langer is.
** Let op: voor locatie Lelystad is per 1 juli 2023 de toegang tot jeugdhulp gewijzigd. Hier kunt u meer lezen over de nieuwe werkwijze.

 

Volwassenzorg
Locatie   Intake Behandeling na intake
Emmeloord Basis GGZ 24 weken 4 weken
Specialistische GGZ 40 weken 4 weken
Kampen Basis GGZ 24 weken 4 weken
Specialistische GGZ 29 weken 4 weken


De wachttijd voor Digipoli is vanzelfsprekend niet aan een locatie gebonden. 

Digipoli (16+)
Locatie   Intake Behandeling na intake
Online Basis GGZ 6 weken 2 weken
Specialistische GGZ 16 weken 2 weken


Laatste update wachttijden: 7 september 2023​

​Toelichting

​De wachtlijst intake is de tijd die u moet wachten vanaf het moment dat de aanmelding compleet is (verwijsbrief van de (huis)arts, het ingevulde aanmeldformulier via de website en - in geval van Kinderen & Jeugd - ook een ondertekende toestemmingsverklaring en de beschikking van de gemeente) tot aan het eerste intakegesprek.​

De wachtlijst behandeling betreft de tijd die u moet wachten tussen het intakegesprek tot aan daadwerkelijke behandeling/diagnostiek.​

Er wordt geen onderscheid gemaakt in wachttijden op basis van verzekeraar.​

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met Therapeutisch Centrum GGZ, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Ondersteuning tijdens de wachttijd:

In de tijd die u moet wachten op het starten van uw behandeling bij Therapeutisch Centrum GGZ, kunt u ook alvast de informatie doornemen die wij hier voor u hebben verzameld.

© copyright Therapeutisch Centrum GGZ 2023 | Disclaimer | Privacyreglement