Inloggen Minddistrict
> Nieuws > Rouwgroep voor kinderen

Rouwgroep voor kinderen

Het verliezen van een dierbare, we willen het graag onze kinderen besparen. Maar soms gebeurt het onverwachte en hoe ga je er dan mee om? Op weg met verlies is een nieuwe rouwgroep speciaal voor kinderen. Samen met leeftijdsgenootjes kunnen ze hun verdriet en ervaringen delen. Merk dat je er niet alleen ervoor staat, deel je verhaal en ontdek nieuwe moed en kracht!

Psychoflex, Humanitas en Welzijn Lelystad bieden groepslessen aan voor kinderen van 8-12 jaar die sinds een halfjaar (of langer) een dierbare binnen het kerngezin moeten missen. In de groepslessen kunnen ze samen met leeftijdsgenootjes hun herinneringen en verdriet delen op een speelse en creatieve manier, de kinderen kunnen leren van elkaar. Belangrijk is dat de groep prettig en veilig voelt. Niets moet en veel mag.

Actief bezig zijn met datgene wat zo moeilijk is, biedt het kind de mogelijkheid om te ontdekken wat er echt toe doet en wat hun eigen kracht is om met het verdriet om te gaan. Dat geeft een nieuwe vorm van (zelf-) vertrouwen voor de toekomst. De groep biedt de ouder(s) en de kinderen handvatten om samen verder gaan.

Na aanmelding volgt er een 10 minuten gesprek met ouder(s) en kind, om kort een beeld te krijgen van het kind, het verhaal en motivatie. Vervolgens zal een informatie-kennismaakbijeenkomst plaats vinden voor de ouders en kinderen. De groep heeft 8-wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur. Halverwege is er nog een ouder/verzorger bijeenkomst gepland, en 6 weken na de groep een terugkombijeenkomst.

Alle bijeenkomsten zullen plaats vinden op Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201A, Lelystad.

  • Aanmeldingsgesprekken 15 november 2017 vanaf 16:00
  • Informatiebijeenkomst 22 november 2017 17:30-19:00
  • Start Op weg met verlies 29 november 2017 17:30

De groep wordt gegeven door Marga Eijer en Ciska Martens, voor informatie kunt u terecht bij:

Marga Eijer van Humanitas Lelystad; margaeijer@kpnmail.nl
Liesbeth Krouwel van Welzijn Lelystad; l.krouwel@welzijnlelystad.nl
Ciska Martens van Psychoflex; c.martens@therapeutisch-centrum.nl

Mail of stuur het aanmeldformulier naar onderstaande (e-mail)adres:


Liesbeth KrouwelWelzijn Lelystad
De Schans 1909
8231KM LELYSTAD
0320-707159
l.krouwel@welzijnlelystad.nl.

 

© copyright Therapeutisch Centrum GGZ 2020 | Disclaimer | Privacyreglement